Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej

Nie takie ważne żeby człowiek dużo wiedział, ale   żeby dobrze wiedział, nie żeby umiał na pamięć, a żeby rozumiał, nie żeby wszystko troszkę obchodziło, a żeby go coś naprawdę zajmowało.”                                                                                                                       Janusz Korczak

Drodzy Nauczyciele, Pracownicy Oświaty

W imieniu
Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność”

życzymy Państwu, wytrwałości                              i determinacji w walce o obronę statusu        zawodowego i godności nauczyciela. Dziękujemy za to, że w trudnej                              rzeczywistości pandemii, projektowanych zmian w prawie oświatowym, często               w atmosferze nieobiektywnej krytyki,              z dużym zaangażowaniem kształcicie                i wychowujecie młode pokolenie.      Przyjmijcie Państwo również                                 życzenia wszelkiej pomyślności i realizacji  osobistych planów.

W imieniu

Prezydium Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność” Agata Łyko Zbigniew Świerczek Maria Zielińska- Gorzula Halina Musiał Jan Starżyk

Dzień Edukacji Narodowej Kraków,                14 października 2021r.